I skogen med Maria Halse

Vi gick på svampjakt i skogen med Maria för att få en inblick i hennes passion.

VAD SAMLAR DU FÖR NU?

Sensommaren och tidig höst är kantarell- och boletesäsong. Det har varit en varm och torr sommar, så det är glest där ute, men jag ser fram emot riktig höst och massor av gulfot, som är mycket som kantareller. Det var den första svampen jag lärde mig att identifiera och är nu min absoluta favorit.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU SAMLA SVAMP?

När jag var barn ritade jag mycket och jag ritade svamp som jag såg i böcker. Det var då jag blev fascinerad av deras skönhet.

Jag har alltid velat lära mig att skilja dem från varandra och föda de rätta, så förra året gick jag på en guidad resa, började studera de olika specierna och blev medlem i en supernördig facebookgrupp, där vi visar och bestämma art.

VAD ÄR DITT NÄSTA STORA ÄVENTYR?

I födelsedagspresent bjöds jag på sommarhusvistelse på Djursland och en svampfödande tur i den närliggande naturen. Vi kommer att vandra i de hisnande omgivningarna, släppa hunden loss från sin hyreskontrakt, plocka svamp och laga mat vid öppen eld, dricka lägerkaffe och bailey och hålla hand och titta på stjärnorna. Jag kan inte vänta!

DU ÄR GOD PÅ FOODIE, eller hur? VILKEN ÄR DEN BÄSTA MÅLTIDEN DU FÖRBEREDT MED NÅGOT DU SAMLADE?

Den första svamptoast jag gjorde för mig och min pojkvän med fantastiskt, grillat bröd, yellowfoot jag hade hämtat från min plats , massor av grädde och parmesan och ett glas läsvin. Uhm, det är tillfredsställande.

Marias favoritstilar

SRVilja lös byxa i mitten
699,95 DKK

SRPenelope Sticka
699,95 DKK

SRVilja Loose Blazer
999,95 DKK