Design og materialer

Vores tøj er designet og produceret til at holde mere end en enkelt sæson – vi håber, at du tager det frem år efter år og styler det på forskellige måder og i nye kombinationer. Vores kollektioner afspejler trends og farvevalget i vores styles følger disse trends, altid med stræben efter at bruge den højst mulige andel af ansvarlige fibre. Alle vores Essentials er produceret i mere ansvarlige fibre sammenlignet med konventionelle fibre. Ved at tilbyde varige Essentials tror vi, at vi minimerer forbruget hos den enkelte forbruger og dermed miljøpåvirkningen.

Materialevalg er en vigtig faktor, når det kommer til den indvirkning, vi har på miljøet. Vi bruger primært ansvarlige råmaterialer, og på den måde kan vi reducere miljøpåvirkningen og gøre en forskel. Ansvarlige fibre har lavere CO2-udledning og lavere vandforbrug sammenlignet med konventionelle fibre. Fibre, vi bruger:

TENCEL™ Lyocell

TENCEL™ Lyocell fibre udvindes fra ansvarligt dyrket træ ved hjælp af et unikt lukket kredsløbssystem, der genvinder og genbruger de opløsningsmidler, der bruges, hvilket minimerer miljøpåvirkningen af produktionen. TENCEL™ Lyocell fibre har en effektiv fugtstyring og føles skånsomme mod huden. TENCEL™ Lyocell-fibre er nedbrydelige under jord-, ferskvands- og havvandsforhold, og kan derfor fuldstændigt vende tilbage til naturen. Derudover er Lyocell-fibre kuldioxid-neutrale, hvilket betyder, at deres anvendelse medfører reduktion af kuldioxidemissioner. Disse fibre forbedrer åndbarhed og farveægthed og har en luksuriøs glans. Den glatte fiberoptik absorberer og frigiver fugt effektivt og støtter derfor kroppens naturlige termoregulering, hvilket giver naturlig og langvarig komfort.

TENCEL™ Lyocell er et trademark af Lenzing AG.
Læs mere om TENCEL™ Lyocell fibers

LENZING™ ECOVERO™

LENZING™ ECOVERO™ er en ansvarlig viscose-fiber. Fibrene udvindes fra bæredygtigt træ og pulp fra certificerede og kontrollerede kilder. Produktionsmetoden for ECOVERO™ viscose-fibre har en betydeligt mindre miljømæssig påvirkning sammenlignet med generisk viscose. Produktionen medfører 50% mindre vandforbrug og op til 50% lavere CO2-emissioner til luften. Fibrene er nedbrydelige under industrielle, hjemlige, jord- og havbetingelser, hvilket betyder, at de fuldt ud kan vende tilbage til naturen. At købe tøj lavet af ECOVERO™ fibre giver dig tillid til, at dine modevalg er miljøansvarlige og har en lavere miljøpåvirkning end stilarter lavet af konventionelle fibre. ECOVERO™-stof har en meget blød fornemmelse og et luksuriøst udseende. Derudover er det et meget let og åndbart materiale med god modstand mod krølning.

LENZING™ og ECOVERO™ er et trademark af Lenzing AG.
Læs mere om LENZING™ ECOVERO™ fibre.

TENCEL™ Modal fibers

TENCEL™ Modal fibre udvindes fra naturligt voksende bøgetræer. Denne fiber er nedbrydelig og komposterbar under industrielle, hjemlige, jord- og havbetingelser, hvilket betyder, at de fuldt ud kan vende tilbage til naturen. Derudover er TENCEL™ Modal-fibre kuldioxid-neutrale, hvilket fører til mindre udledning af kuldioxid.

TENCELTM Modal er et trademark af Lenzing AG.
Læs mere om TENCEL™ Modal fibre.

Recycled polyester og nylon

Genanvendt polyester og nylon er lavet af præ- eller post-forbrugeraffald, primært plastik fra plastflasker eller ødelagte fiskernet. Affaldet smeltes og spindes til nylon- eller polyestertråde, som bruges til vævning eller strikning. Produktionen af genanvendt nylon og polyester bruger mindre olie, mindre CO2 og energi sammenlignet med konventionelle fibre. Derudover reducerer produktionen plastaffald i forbrændingsanlæg og lossepladser.

Materiale kategorier

Commitment:
I 2025 vil 90% af produkterne i Soft Rebels' kollektioner enten være fuldt certificeret ansvarlige eller ansvarlige beklædningsgenstande.

2022 status:
I dag produceres 81% af Soft Rebels' kollektioner allerede som ansvarlige produkter, men vi sigter mod endnu mere sporbarhed fra råmateriale til færdig produkt, hvilket vil blive opnået ved at sikre højere certificeringer på en større mængde produkter.