In the woods with Maria Halse

Vi har sammen med Maria været i skoven og samle svampe, for at få en indsigt i en af hendes store passioner.

HVAD SAMLER DU LIGE FOR TIDEN?

Sensommeren og det tidligere efterår er sæson for kantareller og rørhatte. Sommeren har været varm og tør, så det er sparsomt derude. Jeg glæder mig til at det for alvor bliver efterår, og Yellowstone begynder at komme frem. Det var den svamp jeg først lærte at identificere, og nu er den min absolutte yndlings.

HVORNÅR OG HVORDAN BEGYNDTE DU PÅ AT SAMLE SVAMPE?

Da jeg var barn tegnede jeg meget, og jeg tegnede altid svampe jeg havde set i bøger. Det var her jeg blev fascineret af hvor flotte de er.

Jeg har altid gerne ville lære at skelne dem fra hinanden og udvælge de rigtige slags. Derfor tog jeg sidste år på en guidet tur, og begyndte med at læse om de forskellige arter af svampe. Jeg blev også medlem af en super nørdet Facebookgruppe, hvor vi viser svampe og bestemmer arter.

HVAD ER DIT NÆSTE STORE EVENTYR?

I fødselsdagsgave er jeg blevet inviteret i sommerhus på Djursland, og på svampejagt i den omkringliggende natur. Vi skal ud og gå i de smukke omgivelser, lade hunden løbe frit omkring, samle svampe og tilberede dem over bål, mens vi drikker kaffe med Bailey og holder i hånd under stjernerne. Jeg kan ikke vente!

DU ER NOGET AF EN FOODIE? HVAD ER DET BEDSTE MÅLTID DU HAR LAVET MED NOGET DU SELV HAR SAMLET?

Den første svampetoast jeg lavede til mig og min kæreste! Jeg lavede den med lækkert, grillet brød, Yellowstone jeg havde samlet fra mit spot, en masse fløde og parmesan - og dertil et glas rødvin. Uhm, det var lækkert!

Marias yndlings styles

SRVilja løs bukser i mellemtalje
699,95 DKK

SRPenelope Strik
699,95 DKK

SRVilja Løs Blazer
999,95 DKK