International Women’s Day x Waiting for Monday

Vi fejrer International Women’s Day gennem historier fra kvinder der inspirerer os. I år har vi besøgt kvinderne bag det kreative design bureau Waiting for Monday, som har fulgt drømmen om at starte deres egen virksomhed.

HVAD VAR ØNSKET MED AT STARTE JERES EGET?

Vi ville med Waiting for Monday skabe et job hvor man, som navnet antyder, glæder sig til at komme på arbejde mandag morgen.

Vi brænder for at arbejde med design og interiør, og vi vil gerne skabe meningsfulde designløsninger, som har en etisk og æstetisk berettigelse. Samtidig ville vi have friheden til selv at bestemme, have det sjovt og samtidig skabe noget vi er stolte af.

Designbranchen kan være lidt posh, og det vil vi gerne gøre op med. Vise en ikke så selvhøjtidelig side af branchen, hvor alt ikke er pakket ind i storytelling og den altid perfekte version. Vi vil gerne videregive en fed energi og vække en umiddelbarhed som ”Det her er mega pænt” eller ”Det her får mig til at grine” hos modtageren. Vores mandags-stories er et godt billede på det.

HVORDAN VAR SPRINGET TIL DET SELVSTÆNDIGE LIV?

Vi havde gået og brygget på projektet i et halvt års tid og en dag var vi sådan ”Så gør vi det! Hvad er det værste der kan ske?”. Derfra gik det hurtigt. Vi havde alle tanker og visioner for bureauet, men sprang ud i det uden helt at vide hvad det konkret ville indebære. Vi kender retningen, men lægger asfalten, som vi kører. Alt kan ikke planlægges, og det har været en læringsproces for os siden vi startede.

 Vi har haft en mentor til at kigge på os udefra og indimellem give os et skub. Vi har set og lært styrken i at tage imod hjælpe udefra, fra folk der vil os det godt, der tror på projektet og som synes vi er fede og vil hjælpe til vores fremdrift.

HVAD ER DET MEST ANGSTPOVOKERENDE VED EN HVERDAG SOM SELVSTÆNDIG?

Man har ingen fast indtægt og vi bliver ”facet” med det vi ikke er så gode til, som salg og administration. Det er no mercy. Vi er nødt til at sætte os ind i det. Vi er begge kreative personer, så det er en stejl læringsproces man er igennem på helt nye kompetencer, men det er fedt og styrker os.

Netværk kan også være en angstprovokerende, men nødvendig, ting. At bruge sine forbindelser og kontakte folk man ikke kender, er en overvindelse i starten. 

HVAD ER DEN ULTIMATIVE DRØMMEOPGAVE AT FÅ LOV OG LAVE FOR EN KUNDE?

Der er altid folk eller virksomheder man gerne vil arbejde med, men det er mere projektet i sig selv, der er afgørende for os. Vi bidrager til og beriger et projekt ved at dykke ned i den kreative proces og arbejde ud fra projektets rammer. Der vil altid være rammer, som man skal holde sig indenfor, men vi finder mulighederne og maxer dem ud. Det er her vi skaber de fede resultater - det kunderne drømte om, men ikke vidste hvordan så ud. Design vil altid have rammer og begrænsninger, ellers ville det jo være kunst. 

HVAD ER NÆSTE SKRIDT PÅ JERES REJSE SOM SELVSTÆNDIGE?

Vi er stadig i take off fasen og på vej op hvor luften skal bære os. Vi har ikke lavet ét mål for hvor vi skal ende, da vi ikke ser os selv være på en binær rejse med en slutdestination. Vi skal hele tiden udvikle os og følge med tiden, og nyde den proces vi gennemgår undervejs.

Favourite styles

SRRylie Wrap-bluse
599,95 DKK

SRRylie bukser
599,95 DKK

SRMarsha bluse
599,95 DKK