Mors dags Q&A med Karoline Maria

I år fejrer vi Mors dag ved at sætte fokus på en af de mange inspirerende kvinder vi samarbejder med. Vi har besøgt Karoline Maria i familiens hjem i Aarhus, til en snak omkring Mors dag og hendes nye rolle som Mor.

Hvad betyder mors dag for dig? Både som datter og som mor?

Jeg har endnu ikke prøvet at holde Mors dag i min nye rolle som mor, men jeg glæder mig bestemt til det. Nu hvor hun er så lille, så ligger den jo meget hos min kæreste, så det bliver spændende. Det står heldigvis i kalenderen som en mærkedag, uden jeg har været nødt til at skrive det eller kaste hentydninger. Det er selvfølgelig rart at blive anerkendt i rollen som mor, men det synes jeg at min kæreste er rigtig god til i hverdagen.


Jeg kommer fra en stor kernefamilie med mor far og 4 børn, hvor mig og mine to søstre især har fejret Mors dag. Det har ikke nødvendigvis været noget stort, men det er altid blevet husket og fejret, og der er blevet givet en lille gave. De sidste mange år har jeg givet hende en frokost eller en oplevelse vi kan lave sammen.

Jeg føler også Mors dag er en dag hvor man kan være ekstra taknemmelig for at have sin mor, samt for at have muligheden for selv at være mor, det er ikke alle der har det. Det er også noget jeg tænker meget over i mit arbejde med instagram, især på en dag som Mors dag, ikke at bombardere mine følgere med opslag, da det sagtens kan være at der sidder nogen der har mistet sin mor, eller nogen der kæmper med graviditet eller ikke kan få børn.

Du blev mor i slutningen af 2022! Hvad er det bedste ved din nye rolle som mor?

Lykkefølelsen der kommet af de helt små ting. Alle milepælene er virkelig store, og bringer bare en følelse af total lykke med sig. Især nu hvor hun er begyndt at smile og grine, det er så fantastisk – det her med at vide at man gør et andet menneske så glad.

Er der noget der er kommet bag på dig i rollen som mor?

Jeg følte egentlig jeg var rigtig godt rustet til rollen som mor, også fordi jeg har ældre søskende, der har været meget igennem på den front, både på godt og ondt.

Vi har været så heldige at Molly er et nemt og rigtig glad barn, og derfor har vi endnu ikke oplevet de her vildt hårde perioder, som mange beskriver. Jeg er sikker på at vi nok skal rende ind i nogle hårde perioder, men lige nu har vi det alle sammen rigtig dejligt, og vi nyder selvfølgelig bare at Molly har det godt og er glad og tilfreds.

Hvad har du fået med fra din egen mor, som du gerne vil give videre til dine børn?

Min mor er meget ærlig og bramfri, hvilket er noget jeg har fået med fra hende, som jeg synes er en force. Åbenhed og ærlighed har altid været meget vigtigt, og jeg har altid følt at jeg har kunne komme til hende med alt. Det er virkelig noget jeg håber jeg kan tage med mig videre, så Molly føler at hun altid kan komme til mig uanset hvad der måtte ske.

Hvad er vigtigt for dig at bevare i din hverdag?

Jeg prøver at holde fast i, at jeg også er andet end at være mor. Jeg er forholdsvis ung mor og inden vi fik Molly gik jeg ud med veninder, drak en øl og var spontan - det er vigtigt for mig så vidt muligt jeg kan, at holde fast i.


Derudover synes jeg også det er vigtigt, at kunne tale om andet end børn, når jeg er sammen med mine veninder, så man ikke kun er mor. Det er vigtigt for mig at bevare min identitet, og nogle af de små ting i hverdagen som jeg altid har sat meget pris på. Det er fx min hudplejerutine, som jeg heldigvis har holdt fast i, og at række ud til mine veninder, og huske små og store ting der sker i deres liv.

Karoline Marias favorit styles

SRAllysia Freedom lang skjorte
€89,95

SRPalmer midikjole med V-hals
€109,95

SRAdelynn Tank Top - GOTS
€39,95

SRPalmer bukser
€79,95

SRPalmer skjorte
€79,95

SRAva SS bluse
€69,95